KPNI / Health & Lifestyle Coaching

Team

KPNI

Isabelle Steenhout

KPNI Coach

Kevin Vlaeminck

KPNI Coach

Health & Lifestyle coaching volgens de principes van de KPNI

Wat is KPNI?

KPNI staat voor klinische psycho-neuro-immunologie en is een sterk groeiende wetenschap die het menselijk lichaam in zijn geheel bekijkt. Niets hangt los van het andere, alle lichaamssystemen beïnvloeden elkaar. Ondersteund door duizenden wetenschappelijke artikels en onderzoek, kunnen wij gebruik maken van degelijk onderbouwde interventies om jou te helpen je klachten aan te pakken. Dit doen we door op zoek te gaan naar de oorzaak van jouw klachten of ziekte. Het symptoom is immers nooit het echte probleem. Een vergeten probleem uit het verleden is vaak de start voor het ontstaan van velerlei klachten. Samen pakken we de wortel van dat probleem aan en slagen we er in om preventief, curatief en protectief te handelen.

Er bestaat geen standaard behandeling, iedere patiënt is anders. Waar traditionele therapeuten de symptomen behandelen, behandelen wij wie jij bent. Met behulp van de KPNI reiken we je de inzichten aan zodat je terug controle krijgt over jouw gezondheid en je zelfredzaam verder kan in je leven. Een kleine verandering in lifestyle, beweging of voeding kan al een wereld van verschil maken.

Wat zit er allemaal
in onze KPNI toolbox?

Belangrijk binnen de KPNI is het Intermittent Living concept. Met Intermittent Living willen we de mens terug dichter bij zijn eigen natuur brengen. We zijn namelijk met z’n allen fragiel geworden door onze westerse manier van leven, we hebben immers steeds eten en drinken ter onze beschikking, we hebben het nooit meer te koud of te warm, enz. Door deze prikkels terug in ons leven te integreren, maken we onszelf als het ware bestand tegen onze moderne manier van leven en alle welvaartsziekten die daaruit voortvloeien. Dit zal niet alleen onze gezondheid en ons energiepeil een boost geven, maar dit maakt ons ook flexibeler en besluitvaardiger.
Een intermittent lifestyle maakt ons terug anti-fragiel!

Letsels en blessure worden via behandeltechnieken aangepakt die voornamelijk bestaan uit manuele technieken en bewegingstechnieken. Maar we gaan een stap verder. Aanvullend op deze manuele interventies gaan we ook je lifestyle optimaliseren zodat we je herstel kunnen maximaliseren. Op die manier ontdekken we vaak ongekende factoren die je herstel in de weg staan en zoeken we samen naar manieren om deze aan te pakken.
Door deze aanpak wordt het zelf herstellend vermogen van ons lichaam gemaximaliseerd.

Tijdens een uitgebreid intakegesprek gaan we op zoek naar de oorzaak van je klachten. Aan de hand hiervan wordt er een persoonlijk voedings- en lifestyle interventieplan uitgewerkt. Wanneer nodig worden ook bepaalde voedingssupplementen of specifieke fytotherapie geadviseerd om een nog grotere impact te krijgen op je herstel.

Waar orthomoleculaire therapie een basis vormt voor het aanpakken van jouw klachten, gaat KPNI therapie nog meer de diepte in. Uiteraard komen voeding en lifestyle aan bod, maar wanneer daar geen oorzakelijk verband met jouw klachten te vinden is, zoeken we verder. Vaak ben je jezelf helemaal niet bewust van misschien wel een onopgelost trauma of onverwerkte emoties uit het verleden. Nochtans kan de aanwezigheid daarvan voor allerlei latente problemen zorgen die zich vroeg of laat kunnen vertalen in lichamelijke of geestelijke klachten.
Tijdens KPNI therapie houden we er aan om de wetenschappelijk onderbouwde werkingsmechanismen achter jouw klachten haarfijn uit te leggen, want begrip en inzicht zijn een integraal deel van het genezingsproces. Wanneer je weet hoe iets werkt, weet je ook hoe je het kan aanpakken en hoe je het kan vermijden in de toekomst. Hierdoor krijg je de controle terug en kan je na verloop van tijd onafhankelijk verder gaan.

Voedingsadvies zit in elke orthomoleculaire of KPNI behandeling verweven. Voeding neemt een belangrijke plaats in omdat we ondertussen weten dat voeding een sterk wapen is tegen ziekte, pijn, stress en zelfs vermoeidheid. Het gaat niet enkel over wat we precies eten, maar ook frequentie en mogelijke vastenmomenten spelen een cruciale rol.
Een KPNI voedingspatroon is dus eigenlijk de basis van een goede gezondheid.

Applied kinesiology is een methode waarbij aan de hand van spiertesting, functionele stoornissen in het lichaam worden opgespoord. Dit doen we door het systeem uit te dagen met specifieke challenges. Op deze manier brengen we mechanische, metabole of emotionele processen of stress in kaart. Door een inzicht te krijgen op de verstoorde mechanisme kunnen we samen een optimaal behandelplan opmaken al dan niet met behulp van natuurlijke supplementen.
Een KPNI behandeling kan je best vergelijken met orthomoleculaire therapie maar dan nog net iets meer in de diepte. Nog meer op zoek naar de triggers en oorzaken van je klachten.

Osteopathie is eveneens een manuele behandelmethode van het bewegingsapparaat maar ook van de organen en de schedel. De osteopaat bekijkt de patiënt in zijn geheel en zoekt naar beperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht. Door osteopathische technieken toe te passen indien nodig verbeteren we de doorbloeding en bezenuwing bij immunologische problematiek alsook bij neurovegetatieve stoornissen.
Op die manier stimuleren we wederom het zelfgenezend vermogen van de patiënt.