Marian De Lathauwer

Stress coaching / Shiatsu /  Mindfulness / 5 elementen yoga
Marian is afgestudeerd in de Romaanse Taal- en Letterkunde aan de KULeuven (1996). Daarna begon een boeiende maar uitdagende internationale carrière in het bedrijfsleven. 
Om de hoge prestatiedruk met talloze buitenlandse interventies de baas te blijven, verdiepte ze zich in Mindfulness en volgde vele opleidingen aan het I AM instituut van Dr. David Dewulf in Gent. 
Haar interesse in wat de mens drijft, energie geeft of draineert, bracht haar verder in contact met Oosterse disciplines zoals Shiatsu en de 5 elementen leer. Ze volgde de professionele opleiding Shiatsu aan het Kimura Shiatsu Instituut van Frans Copers in Gent, en aan het centrum Manipura van André Poppe te Zele. 
De Oosterse benadering van gezondheid is in essentie holistisch: een mens functioneert wanneer alle lichaamssystemen in balans zijn tezamen met de geestelijke en emotionele reguleringssystemen. Daarenboven functioneert de mens ook als een sociaal wezen in groepscontext, waar evenzeer de dynamiek uit balans kan gaan. 
Bij een consultatie wordt via een eerste intake gesprek de situatie en brede context van de patiënt bevraagd om na te gaan welke methode het beste wordt toegepast om de balans te herstellen. Dat kan via verdere coaching zijn, via lichaamsbehandeling, via individuele oefeningen of groepslessen in 5 elementen-Yoga of Mindfulness. Mindfulness opleidingen (een traject van 8 weken met 1 les per week) worden regelmatig georganiseerd, en staan open voor iedereen, zowel zorgverleners als patiënten.
Marian streeft naar een integratie van de Oosterse en Westerse kijk op gezondheid. Daarom is de samenwerking met het team van de polikliniek Rode Heuvel in Wetteren zo uniek en waardevol!
Zij is lid van de Belgische Shiatsu Federatie (BSF) en werkt actief mee in het bestuur ervan.
De BSF is op haar beurt lid van de Europese Shiatsu Federatie, waar op Europees niveau gewerkt wordt aan de uniformisering van de herkenning van Shiatsu in de verschillende lidstaten.

Meer info zie www.manopura.be

Haar specifieke expertise gaat voornamelijk over:

• stress management
• lichamelijke stress klachten
• HSP & hooggevoeligheid
• burn-out
• energiebeheer

 

Consultatie of groepslessen:

Donderdagavond 17u30 tot 21u30

Contact

Maak een reservatie

Reservatie pagina

Telefoon

Tel. 0498 42 40 12

Website